tiistai 2. elokuuta 2016

Aurinkomekko ja muut kesän parhaat trikoomekot

Tässä postauksessa tulee nyt  pieni potpurri kesän aikana ommelluista trikoomekoista. Niitä on syntynyt paljon ja loman aikana en olekaan blogin puolella kerinnyt kertoa ompeluksista mitään.

Hellepäivien aikana syntyi aurinkomekko kelta-oranssista kankaasta. Täytyy tunnustaa,että kankaan hankin viime vuonna tytölle erästä jumpsuit-haalaria varten, mutta kesämekkokuumeessani teinkin siitä itselleni mekon :DHelppo malli piti olla, kun kangasta oli vain metri. Tein holkkihihaisen yläosan ja muutoin sitten leikkasin alaosan Aino-mekon kaavalla. Innostuin myös kokeilemaan pitsineliön virkkaamista ja siitähän syntyi mekkoon tasku.

Oikein kiva tuli muuten, mutta hiukan liian lyhyt minun makuuni. Halusin mekon eikä tunikan. Piti keksiä jotain ja kun kangasta ei ollut,niin jatkoin mekkoa keltaoranssilla puuvillakankaasta tehdyllä rimpsulla. Mekko tuntui mukavammalta pitää,kun se sai vähän pituutta lisää.
Tällä aurinkomekolla on hellepäivinä käyty Muumimaailmassa ja veneilty myös eli hyvä mekko on ollut!Samaan aikaan testasin Ottobren mekkokaavaa ja syntyi tällainen turkoosi-vihreä mekko. Tästäkin tuli mielestäni oikein kaunis. Pieni heikkous mallissa on, että kuminauhalla tehty rypytys vyötärön seudulla ei  oikein tunnu hyvältä ihoa vasten.

Ihan paras trikoomekkokaava löytyi yllättäen omasta hyllystäni. Se on Tessa-kaava, jolla tein hihattoman vihreän juhlamekon kerran klik tästä . Kokeilin nyt hihallista visiota ja voi että, miten hyvin kaava istuu jopa selästä, johon yleensä minulle tulee joku pussiongelma.Tästä tuli kyllä nyt trikoomekkojeni peruskaava. Kaavassa on useita helman ja hihan pituuksia.

Löysin EK:n palalaarista kaunista punaista scubakangasta. Kokeilin nyt leikata Tessa-mallin poikki vyötärön yläpuolelta. Jujuna tässä mekossa on punainen rusetti kaulalla :).

Helma vaan on taasen hiukka lyhyt, kun kangasta oli niin niukasti.Minulle kuitenkin vakuuteltiin läheisten toimesta, ettei se ole liian lyhyt, joten annoin olla. Voi kai sitä nyt yhden minimekonkin omistaa! Ompelukone kieltäytyi jostain syystä tekemästä kaksoistikkiä tähän kankaaseen ja oli sitten pakko jättää helma ja hihansuut kokonaan huolittelematta.

Vietin mekossa hauskan päivän Porvoossa ja ostin mekolle kaveriksi by Pias liikkeen alesta kahdet balleriinat.Punainen mekko on kyllä aina näyttävä ja  ihana!

Nyt kun oli hyvä kaava löytynyt, uskalsin myös vihdoin leikata Babushka Roses kankaan, joka on odotellut hyllyssäni. Nyt leikkasin mekon polvipituiseksi ja hihat ulottumaan kyynärvarteen asti. Helmaan ompelin käsin kiinni tummanharmaan pitsin ja solmin pienen rusetin pitsistä somisteeksi helmaan.
Tästä tuli kyllä kesän kaunein trikoomekko, rakastan tätä kangasta..

Lopuksi päätin vielä kokeilla tehdä maxi-mekon Tessa-kaavalla, niitähän ompelevat nyt kaikki!. Mekko ja kaava olivat sinänsä oikein hyviä, mutta ei vaan tuntunut omalta tuo maxi- pituus, tuli ihan maatushka-olo :(. En osaa myöskään käyttää nilkkapituisia hameita, joten jotain lääkettä piti tähänkin keksiä.Olin nähnyt Burdan lehdessä kuvan ihanasta Tango-mekosta ja päätin sitten muuttaa suunnitelmaa siihen suuntaan. Eurokankaasta sai onneksi vielä lisää tätä kangasta. Tein uudet hihat, leikkasin helman poikki ja kavensin hiukan ja sitten lisäsin kellohelmaisen rimpsun. Tästä tulikin nyt paljon sähäkämpi ja enemmän minun makuuni.

Eniten tykkäyksiä Instan puolella olen saanut kuitenkin tästä vihreästä mekosta. Tein sen oltuamme katsomassa romanttista The Sound of Music-musikaalia Raaseborgin kesäteatterissa. Alaosassa on Janina-mekon kaava (klik tästä) ja yläosa on Ottobre-lehdestä 5/2011 "Old-school teacher" kaavasta. Katse kiinnitty kauluksella olevaan kukkanauhaan, jonka ompelin käsin kiinni. Nauha on hankittu Karnaluksista Tallinnasta.
Tässä oli nyt kesän parhaat trikoomekot, ja kiva olisi saada kommentteja teiltä lukijoilta, että mikä näistä on paras! Paljon on trikookankaita vielä hyllyssä odottamassa ja meinaan seuraavaksi kokeilla vähän vaikeampia malleja. Minulla on eräät kiinnostavat Voguen ja Burdan irtokaavat odottamassa.2 kommenttia:

  1. Kaikki ovat kauniita, mutta minun silmissä ylitse muiden nousee "Baabuskan ruusut". Ihana kangas ja kaunis malli. �� t. Leena

    VastaaPoista
  2. Kiitos Leena, 💕😍😍 Babushka -kangas on kyllä tosi kaunis ja hyvälaatuinen, on jotenkin ryhdikkäämpi kuin nämä muut😊

    VastaaPoista