perjantai 27. toukokuuta 2016

Business-pallomekko laivaseminaariinOlin tällä viikolla työmatkalla Tallinnaan suuntautunessa laivaseminaarissa. Minulla sattui ennen matkaa olemaan viittä vaille valmiina musta-valkoinen pallokangasmekko, joka mielestäni sopi hyvin tällaiselle seminaarille. Siitä puuttui enää hihat, vetoketju ja helman kääntäminen :). Pieni sunnuntaiompelupyrähdys ja mekkohan valmistui kohtuullisen ripeästi, kun motivaattorina oli halu saada uusi mekko tälle seminaariristeilylle.
Kaava on yhdistelmä kahta eri mekkoa. Jouduin heti mekon leikattuani hiukan vaikeuksiin, kun melko nopeasti huomasin leikanneeni pidentämäni yläosan ja sekä helmaosan alunperin liian kapeaksi vyötärön kohdalta. Jouduin sitten alkaa kunnolla säätämään, nostin vyötäröä ja vaihdoin Jackie-mekon kaavalla tehdyn alosan toisen kaavan mukaisen mekon alaosaan. Näistä vaikeuksista johtuen, mekko oli jäänyt seisomaan mallinukkeni päälle muutamaksi viikoksi.
Kuva: Suuri Käsityö


Yläosan kaava on Suuren käsityö-lehden Krisse-mekosta ja alaosa yksi lempikaavoistani eli kaikkien aikojen ensimmäisen kotelomekkoni alaosan kaava (klik tästä). Krisse-mekossa on hihat ja sen vuoksi päädyin yhdistämään nämä kaksi kaavaa. Krisse-mekkoa kokeilen nyt ensimmäistä kertaa ja ainakin yläosan kaava on oikein kiva.

Loppujen lopuksi monien vaiheiden jälkeen tästä sukeutui mekko, johon olen oikein tyytyväinen. Tämä on kankaan ja mallin puolesta vähän sellainen Business-dress-tyyppinen mekko,joka käy hyvin työtilanteisiin. Ostin mekon kaveriksi vaaleanpunaisen viskoosihuivin pehmentämään ilmettä.

Vähän kyllä tätä tehdessä jo ajattelin, etten enää ikinä rupea mixaamaaan eri kaavoja keskenään, vaan täytyy mieluummin vaan yrittää löytää malleja, jotka käy sellaisenaan. Mutta en varmaan malta tuossa päätöksessä kuitenkaan pysyä, koska kaavojen mixaaminen on niin hauskaa, silloin kun se onnistuu :D, niin kuin tämäkin lopuksi. Heti jo tekee mieli tehdä toinen tällainen jostakin muusta kankaasta.
Iltatilaisuuteen olin ottanut mukaan aiemmin ompelemani vihreän juhlamekon. Olin iloinen, kun sille tuli nyt käyttöä. Sain siitä spontaaneja kehuja ihmisiltä, se tuntui kivalta.


Seminaarin päätyttyä oli tunti vapaa-aikaa ennen satamaan lähtöä ja sinä aikana tein nopean täsmäiskun Tartumaantielle ratikalla 2. Aloitin Karnaluksista ja kävin sitten kävellen läpi kaikki Tartumaantien kangaskaupat, joita on peräti kolme.


Parhaaksi osoittautui tällä kertaa Abakhan fabrics-kauppa, josta sain mahtavan saaliin kauniita ja sopuhintaisia kankaita. Varsinkin pellavaisia kankaita oli kivoja. Tässä kaupassa on myös palalaareja Eurokankaan tyyliin. Karnaluksista ostin ison kasan piilovetoketjuja, leveitä kuminauhoja sekä kauniita pitsinauhoja.


Suosikkikauppani on kuitenkin se pieni kangaskauppa hyvin lähellä XXL- Kangadzungel-kauppaa, josta viimeksi ostin Jackien- mekon (klik tästä) kankaan. Tällä kertaa en voinut olla ostamatta  sieltä hauskaa italialaista sitruunakangasta kesämekoksi. 

Sataman lehtikiskasta ostin vielä viime hetkellä vironkielisen ompelulehden, jossa oli pari mukavaa mallia. Onnistunut seminaarimatka, ei muuta voi sanoa :)!!!

4 kommenttia:

 1. Oi, miten ihania mekkoja sinulla täällä! Kumpa saisin itsekin ompelukoneen noin hienosti tottelemaan. Hurmaava tuo sitruunakangas, odotan kovasti näkeväni sen valmiina mekkona.

  VastaaPoista
 2. Kiitos💕Sitruunamekko on pian listalla, mutta täytyy vielä miettiä sen mallia, kun tulin ottaneeksi sitä vain 1,20 m 😀

  VastaaPoista
 3. Kiva toi musta valkoinen mekko.
  Osallistu kastehelmi arvontaan.
  Hyvää sunnuntai iltaa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Aurinkokujalla 💕Täytyypä käydä kurkkaamassa arvontaa😄


  VastaaPoista