maanantai 21. maaliskuuta 2016

Mustavalkoista ja muuta mukavaa Wienin matkan matkapuvustoonOlemme tässä pääsiäisviikolla matkaamassa pienten kanssa Wieniin viideksi päiväksi mieheni siskon luo käymään, eikä minulla ole tietenkään mitään kivaa matkapuvustoa! Nyt on ollut siis kiireellinen ompeluprojekti päällä :)

Olemme hiukan nipistäneet  lentolipuissa ja tilanne on se, että voimme kukin ottaa mukaan vain nk. lentolaukut 😉. Tämä tarkoittaa, että puvuston pitää olla pieneen kokoon menevää, eikä rypistyvää. Yhdet farkut tietysti lähtee matkaan, mutta sitten haluan ottaa mukaan mekkoja, mekkoja ja mekkoja.

Vaikka kyseessä on lomamatka, haluan ottaa mukaan myös siistejä vaatteita, sillä toiveissa olisi päästä klassisen musiikin konserttiin ja ennen kaikkea katsomaan kuuluisan itävaltalaisen taitelijan Gustav Klimtin kultamaalauksia. Tämä postaus keskittyy siis minun ja tyttösen matkapuvustoon ja osallistuu samalla myös HommaHuone-blogin värihaasteen musta-valkoiseen teemaan.
Ensimmäisenä matkapuvustostamme esittelen mustavalkoisen neulosmekon. Porvoon Eurokankaassa oli mallinukella päällä tämän mekon alaosan kangas ja kysyin heti, voisinko saada ostaa sen. Sitä oli kuulemma moni kysellyt, mutta kun kyseessä oli kaksi niukkaa ja kapeaa palaa, ei kukaan ollut ottanut niitä. Meinasin palasista ensin kapeata hametta, mutta samalla reissulla satuin ostamaan myös toisen mustavalkoisen neulokseen. Kotona sitten keksin, että yhdistän ne toisiinsa, niin saan mekon.  

Yläosan mallin otin aiemmin tekemästäni neulosmekosta, jossa hihat ovat osa etukappaletta  klik tästä. Alaosan hamekaitaleet tein aika vapaalla kädellä hyödyntäen kaksiosaisen  kotelomekon alaosan kaavaa. Kangaspala oli kyllä niin kapea, että oikeastaan vähän vaan ylhäältä sitä muotoilin. Taskut lisäsin antamaan särmää ja yhdistämään ylä-ja alaosan. Ne leikkasin omasta päästä mieluisen kokoisiksi ja näköiseksi ja asettelin peilin edessä mielestäni täydelliselle paikalle.Musta-valkoinen on aina chic ja mekon materiaali on kiva. Hyvä mekko tuli myös työkäyttöön. Mutta voi tällä hyvin näyttäytyä konsertissa tai jossain ihanassa kahvilassa Wienissäkin 😍. Tämä mekko pääsee siis ehdottomasti mukaan matkalaukkuun.
Ompelukurssillani on ollut esillä ihana kirja "Kuuluisat vintage-mekot". Kuten moni muukin, ihastuin suositun Jackie-mekon kaavaan. Koska siinä yläosa on hihaton, päätin ottaa yläosan jostain muusta kaavasta.
Löysin Eurokankaasta tämän mukavan musta-valkoruudullisen-neuloksen, joka sopi tarkoitukseen. Yläosa on otettu Janina-mekon kaavasta, jolla olen ommellut aiemmin vaaleanpunaisen mekon klik tästä Jätin helman hiukan yli polven.

On niin matkakuumetta jo ja haaveilen oleilusta keväisessä Wienissä. Siksi en voinut vastustaa tätä kukallista kuosia Eurokankaassa, tällä kertaa pakalta.


Tämä kangas oli niin hurmaavan värinen. Malliksi valikoitui Ottobren tunikakaava lehdestä 5/2015, jolla olen myös tehnyt ennenkin (kaula-aukko muunnettu vaan O-muotoiseksi). Tämä näyttää kyllä Suomessa liian keväiseltä vielä, mutta toivottavasti Wienissä olisi nyt se ihana kevät, niin voisi tässä paistatella päivää!Tein myös legginssit. En ole sellaisia juuri aiemmin käyttänyt enkä varsinkaan tehnyt. Löysin Noshin ilmaiskaavan netistä ja päätin kokeilla olisiko minustakin leggins-tyypiksi. Eka kokeilu meni sikäli pieleen, että leikkasin kankaan väärään suuntaan eli siihen suuntaan, jossa joustoa huonosti :(. Harmitti, kun kangas oli kiva. Leggarit menee kyllä päälle, mutta saumat jo vähän nitisevät. Vaikka legginssit ovat piukeat ja vaikea saada jalkaan, niin huomasin jo, miten mukavat ne on käytössä. Kaava on myös tosi hyvä. Nämä ei vie paljon tilaa kapsäkissä, joten ehkä ne pääsevät mukaan :).

Sokerina pohjalla on meidän kullanhohtoiset mekkoset, Ne on tehty nyt ihan  Klimtin kultamaalauksia ajatellen. Se, joka on Wienissä käynyt, ei ole voinut välttyä näkemästä Gustav Klimtin maalauksista tehtyjä julisteita ja tauluja. Kuuluisin niistä on tämä "The kiss".
Tein kullanhohtoisen mekon Mekkotehtaan Aino-mekon kaavalla, mutta jätin vetskarin pois. Olen nimittäin huomannut aiemmin tekemistäni mekoista, etten koskaan käytä vetskaria,  kun mekko sujahtaa muutenkin päälle, vaikka kyseessä on joustamaton kangas. Tämä kangas on ohutta puuvillakangasta, oikeastaan okran väristä, mutta minusta se näyttää ihan kullanhohtoiselta. Eurokankaan palalaarista tämäkin ihana löytö.

Kangasta jäi sen verran, että tyttö sai myös samanlaisen kultamekon. Mallina on Ottobren 1/2016 Mimmi-mekko. Mekon eteen oli kyllä pakko laittaa sauma, kun kangasta ei muuten riittänyt.

Tyttö sai myös hiukan musta-valkoista keltaisella maustettuna pääsiäisen kunniaksi.Omakeksitty malli, kun tein omien ompelusten jäännöstilkuista :).
Lopuksi tuunasin matkalle vielä pirtsakan tyttö-mekon pieneksi jääneestä ruskeasta valmisvaatetunikasta.
Leikkasin pieneksi jääneestä Mayoralin paidasta kivan tyttökuvan irti ja aplikoin sen ruskeaan tunikaan. Kauluksen ompelin täyteen erivärisiä nappeja ja helmaa jatkoin vaaleanpunaisella kankalla, jossa on pienenpieniä valkoisia sydämiä. Niskaan ompelin Laura Ashleyn kankaasta kuminauhalenkin rikkoontuneen nappilenkin tilalle. Tulipas ihanan hulmuava helma tähän mekkoon ja rutkasti käyttöikää sille lisää.

Laukut taitavat näillä jo täyttyä hyvin eli nyt on meillä matkapuvusto kasassa! Miltei joka päivälle on oma mekko. Nyt vaan toivotaan, että säät suosii ja että porukkamme pysyy terveenä matkan ajan. Instaan laittelen sitten reissulta kuvia tämän matkapuvuston käytöstä tositilanteessa :).

Hyvää pääsiäisiviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti