maanantai 29. helmikuuta 2016

Karkauspäivän Janina-mekko ja pitsireunainen huivi

Viime aikoina vastaani on tullut aivan ihania trikookankaita Eurokankaassa. Niin kuin nyt tämäkin! Osa teistä on tämän mekon ehkä jo nähnytkin blogini uusilla Instagram-sivuilla (@Mekkomeri). Uutena Instalaisena olen aika ihastunut visuaaliseen Instaan ja sen helppouteen. Käyhän siis jatkossa Instassakin kurkkimassa, koska laittelen sinne kuvia matalammalla kynnyksellä kuin tänne blogin puolelle :). 
Tämä vaaleanpuna-harmaa mekko valmistui nyt vähän niin kuin karkauspäivän kunniaksi. Hamekangas on kyllä ihan itse hankittu, eikä tähän liity mitään kosintoja ;).

Löysin superkivan  mallin Suuren käsityökerhon lehdestä (9/2014).
Mekon on suunnitelut Janina Fry, jolla on minusta aina ollut ihanan naisellinen tyyli. Pidensin yläosaa pikkuisen pitkän selkäni takia. Kaava on ihan perfect, suosittelen! Meinaan ommella samanlaisen mekon myös mustasta vähän tukevammasta jerseystä. 

Tämä on minulla jo kolmas joustavasta kankaasta tehty mekko. Rupean minäkin selvästi pikkuhiljaa jo syttymään joustaville kankaille. Ne ompelee niin sukkelasti eikä tarvitse vetskaria tai vuorta. Ja tuntuvat niin hyviltä päällä.

Mekon kaveriksi valmistuu villainen hartiahuivi.Tämä oli taas niitä ohjeita, että oli pakko heti käydä kirjastossa kopioimassa ohje Kotiliesi-käsityölehdestä. Huivi oli mallikuvassa niin jumalaisen kaunis.

Ohjeen mukaan huivi tehdään kaksikertaisella langalla ja reunus yksinkertaisella.

Minulla oli lankavarastossani puuterinväristä puikoilla 9 neulottavaa villalankaa 8 kerää ja tein sillä huiviosan. Reunukseen ostin eriväristä ohuempaa lankaa. Mutta liian vähän! Tähän reunukseen menee uskomattomat 3 kappaletta 50 gramman kerää. Jäi viimeinen kierros kesken, mutta en malttanut olla ottamatta tätä huivia mukaan tähän postaukseen. Janina-mekko ja huivi kun sopivat aika kivasti yhteen.

Lopuksi vielä pari otosta meidän pikkuneidistä, joka sai itselleen tunika-mekon. Se on tehty pienistä jämätilkuista mekkokankaasta, josta ompelin itselleni mekon ja josta kerroin edellisessä postauksessani klik tästä

Kaava on omasta päästä keksitty tilkkujen koon sanelemana. Tämä onkin eka samis-mekko meillä, ja tyttö oli siitä innoissaan. Hänellä on ollut kova flunssa ja ensimmäiset tervehtymisen merkit nähtiin, kun hän halusi pukea tämän mekon ja bling-bling kengät jalkaan.
Hyvää karkauspäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti