tiistai 19. tammikuuta 2016

Vuoden kivoin käsityökirja + helppo mekkoSeuraan tanskalaista Groovy Baby and Mama-blogia. Siellä blogin kirjoittaja esitteli tässä muutama viikko ennen joulua ompelemansa graafisen mekon sekä käsityökirjan, josta hän oli saanut mekkoon kaavat. Nähtyäni mekon ja kuvan kirjan kannesta, tiesin heti, että tuo kirja on saatava. Googlasin vähän ja ilmeni, että se löytyi UK.Amazonista noin 35 euron hintaan.

Kirjan nimi on siis Lotta Jansdotter: Everyday Style, Key pieces to sew

Tilasin siltä istumalta kirjan itselleni joululahjaksi ja se saapuikin mukavasti juuri ennen joulua. Kirjassa on yksinkertaisia, selkeitä malleja, jotka mielestäni passaavat erityisen hyvin graafisiin kankaisiin, kuten esimerkiksi Marimekon kankaisiin. Niitähän minulla onkin hyllyssä vino pido odottamassa hyviä malleja...

Suosittelen tätä kirjaa lämpimästi, siinä on paljon luettavaa ja katseltavaa sekä kivoja ompeluideoita myös koruihin ja laukkuihin. Tein kirjan koruidean perusteella yhdessä illassa neljälle sukulaisnaiselle korut joululahjaksi vielä aatonaattona ja kivat tuli.

Olen tilannut viime vuonna useamman hyvän käsityökirjan, mutta kyllä tämän nostan ykköseksi vuonna 2015 :). Uskon, että tulen tekemään vielä monta juttua tästä kirjasta.  Pakko oli heti päästä testaamaan ja aloitin kirjan Esme-tunikalla, joka on aivan ihana malli. Ohessa kuva kirjasta, jossa kirjan tekijä esiintyy vadelmanpunaisessa versiossa tästä mekosta.

Ja tähän perään sitten oma versioni Esmestä Marimekon kankaasta.Malli on siitä kiva, että vetoketjua ei tarvita. Tämä oli erittäin helppo ommeltava eli sopii hyvin aloitteleville mekko-ompelijoille! Huomaa kuitenkin, että näihin kaavoihin ei lisätä saumavaroja ja tikki ommellaan 1,2 cm:n päästä reunoista. (Itse huomasin tämän ohjeen vasta jälkikäteen, mutta onneksi mekko istui hyvin tästä huolimatta).Pidensin myös tunikaa hiukan niin, että siitä tulikin mekko.


Tein ensin ilman vuoria, mutta sitten huomasin, että kangas näkyy läpi ja lisäsin mekkoon vielä vuoren. Voi että, miten kiva mekko tästä tuli sekä vapaa-aikaan että töihin. Varsinkin nuo taskut ovat jotenkin niin kotoisat (ne voi tietysti halutessaan jättää pois). Kangasta tähän mekkoon meni vain 1,5 metriä.

Tein vielä toisen taskuttoman Esme-mekon Marimekon pikkusatula-kankaasta. Minulla oli jäänyt kankaasta noin metrin jämäpala eräästä sisustusprojektistani. Hihat tein mustasta puuvillakankaasta.


Tästä tulikin vähän tyköistuvampi mekko, kun en nyt leikannut niitä saumavaroja :). Helmakin jäin vähän lyhyenlaiseksi eli tämä taitaa jäädä vapaa-ajan mekoksi.Harkinnassa on myös, josko vielä jatkaisin mekkoa hihojen mustalla kankaalla noin 10 cm.

Seuraavaksi kokeilen kirjan A-linjaista hametta, joka myös näyttää hyvältä. Minulla on hakusessa täydellisesti istuva A-linjainen helppo hamekaava, olisikohan se nyt tässä kirjassa??

Ja kesäksi olen ajatellut tehdä tuon kirjan kannessa olevan kaftaanin! Minulla on yksi vanha värikäs verhokangas siihen jo katsottuna. Oikein sieluni silmillä jo näen, kuinka astelen kesällä pihasaunastamme aurinkoisena iltana niityn poikki tuollainen hieno kaftaani päällä :) ...
3 kommenttia:

  1. Miten arvioisit kirjan kokotaulukkoa. En tiedä minkä koon ottaisin. Yleensä olen kyllä M-kokoinen. Nyt kirjan perusteella S.Harmittaa, jos tuleekin liian pieni sitten...

    VastaaPoista
  2. Miten arvioisit kirjan kokotaulukkoa. En tiedä minkä koon ottaisin. Yleensä olen kyllä M-kokoinen. Nyt kirjan perusteella S.Harmittaa, jos tuleekin liian pieni sitten...

    VastaaPoista
  3. Minulla oli L-koko ja se oli ehkä hiukan isokin, kun leikkasin niitä saumanvaroja. Ja toisaalta kun leikkasin tuon jälkimmäisen ilman saumanvaroja niin tuo jälkimmäinen mekko on aavistuksen ahdas harteista. Kannattaisiko sinun joko tehdä S-koko saumanvaroilla tai sitten M-koko ilman saumanvaroja. Pienemmäksihän aina saa ja kun tämä malli on helppo niin se pienentäminenkään ei ole vaikeata :).

    VastaaPoista