torstai 3. joulukuuta 2015

Aino - businessdressTässä talvea odotellessa aloin haaveilla villakankaisesta mekosta. Meninpä idean saatuani vähän Eurokankaaseen katselemaan. Niinhän siinä kävi, että palalaarista löytyi kerrassaan hienoja italialaisia pukuvilla-kankaita. En pystynyt jättämään niitä sinne ja tuli sitten hankittua pienehkö kasa hillittyjä tummasävyisiä kankaita. Vähän sellaisia liituraitatyyppisä kankaita, joista tulevaisuudessa on tarkoitus syntyä "talvimekkoja" työkäyttöön.

Aloitin grafiitin harmaalla haaleasti ruudutetulla kankaalla. Kaavaksi valitsin Mekkotehtaan Aino-mekon kaavan, koska halusin yhdistää mekon naisellisuuden koruttomaan liituraitaruutuun. Helmaa pidensin taas kerran reippaat kymmenen cm.

Kangas oli kyllä ommellessa jotenkin hankala, ei meinannut taipua silitysrautaan, ommellessa se liukui ja mallia oli vaikea saada istumaan. Tulin tulokseen, että tässä palalaarikankaassa täytyy kyllä olla jotain muutakin mukana kuin villaa. 
Onneksi tämä ruutukangas laskeutuu kuitenkin nätisti, mikä Aino-mallissa on tärkeintä.

Kovan työn ja ratkomiskierrosten jälkeen lopputuloksesta tuli sittenkin ihan mieluisa.

Tässä kuva ensimmäisestä sovituksesta kesäkenkien ja pallohelmien kanssaa :)


Tätä mekkoa voi hyvin yhdistellä sen rauhallisen kuosin takia vaikka minkälaisten asusteiden kanssa. 

Tästähän taisi tulla ihan ilmetty liituraita-business-dress :)!
Ja on ah niin mukavan tuntuinen päällä myös, sen vuoksi ollutkin minulla päällä jo koko viikon töissä. Taitaa tämä villamekko päästä myös kapsäkkiin, kun suuntaamme perheen kanssa huomenna viikonlopuksi Tallinnaan. Siellähän on tähän vuodenaikaan yleensä aika kylmää ja tuulista, mutta loman kunniaksi olisi kuitenkin mukavaa olla joku mekko mukana. 

Toiveissa minulla on perhelomailun lomassa päästä karkaamaan hiukan käsityömyymälä Karnaluksiin ja myös Tallinnan kangaskauppohin löytämään uusia ihanuuksia ;).Toivottavasti onnistuu ja pääsen sitten esittelemään löytöjäni ehkä täälläkin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti